Arsim Leskovica

Artikuj: 11

Arsim Leskovica është i angazhuar si filmolog në Kinotekën e Republikës së Maqedonisë së Veriut. Është anëtar i shumë komisioneve për kryerjen e kontrolleve profesionale të projekteve konservatore për restaurimin dhe digjitalizimin e filmave me rëndësi të veçantë nacionale, kulturore e historike. Përkthyes i tërë kinematografisë maqedonase në gjuhën shqipe. Organizator dhe nismëtar i javës së filmit të Shqipërisë dhe javës së filmit të Kosovës në Maqedoninë e Veriut, si dhe javës së filmit të Maqedonisë së Veriut në Kosovë e Shqipëri. Autor i shumë teksteve që kanë të bëjnë me filmin dhe trashëgiminë audio-vizuale.