Avatar

Artikuj: 5

Arvesa Studenica ka përfunduar doktoraturën në Psikologji Kognitive në Universitetin e Sheffield-it. Karrierën akademike e ka filluar në vitin 2019, po në këtë universitet, si bashkëpunëtore hulumtuese dhe si ligjëruese. Fusha e hulumtimit të saj fokusohet në përmirësimin e proceseve kognitive si vëmendja, kujtesa dhe funksionet ekzekutive. Aktualisht, mban dy role - si hulumtuese në Universitetin e Miçigan-it në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, dhe si profesoreshë në Kolegjin AAB në Kosovë.