Ervin Hatibi

Artikuj: 1

Ervin Hatibi, poet, eseist dhe piktor shqiptar. Përmbledhja e tij e parë poetike “Përditë shoh qiellin”, Naim Frashëri, Tiranë parathënie nga Ismail Kadare, u botua në vitin 1989 kur ishte vetëm 15 vjeç dhe u vlerësua gjerësisht nga kritika e regjimit komunist. Pasi mbaroi studimet për Gjuhë dhe Letërsi Shqipe në Universitetin e Tiranës, dhe para se të transferohej në Jordani me qëllim të studimit të gjuhës arabe dhe teologjisë islame, Ervin Hatibi botoi përmbledhjen e tij të dytë dhe më famëkeqe me poezi, Tiranë, 1995. Që nga ajo kohë mbi poezinë e tij u botua në antologji të ndryshme për poetët kryesorë shqiptarë: Antologjia e poezisë shqiptare, në maqedonisht, Republika e Maqedonisë, 1998, Antologjia e poezisë bashkëkohore italiane dhe shqiptare, në italisht & shqip, Itali, 1998, Tre poetë shqiptarë, në spanjisht, Spanjë, 2003, Lightning from the Depths: An Antology of Albanian Poetry, Northwestern University Press, Evanston, Illinois, 2008, në anglisht. Gjatë këtyre viteve ai shërbeu si kryeredaktor i revistës “Drita Islame” të Komunitetit Mysliman të Shqipërisë.